torstai 30. elokuuta 2012

Säilytystä


Joskus kauan sitten kun typykkä oli vauva meillä oli yksi boksi leluille. Siitä ollaan tultu kauas, nykyään koria, boksia ja lokeroa löytyy sekä lasten huoneesta, olkkarista että makkarista. Parvekkeellakin majailee kesän leikkien jäljiltä yksi laatikko ja sitten ovat vielä kylpy lelut erikseen.

Kylpy ja suihku leikeissä olen huomannut parhaaksi säilytykseen korin jossa on isot reiät myös pohjassa. Ostin Tiimarin super alesta kaksi vähän pyykkikorin näköistä mutta pienempää "ämpärimäistä" reiällistä koria, pinkin ja vihreän. Niihin tungetaan kylpyankat, pesusienet, kylpy palapelit, muovinen vauvanukke ja suihkupullot joilla lapset leikkivät aina kylvyssä. 

Talvella löysin Claes Ohlsonilta (että nuo Ruotsalaiset osaavatkin, aina löytyy ihania tarpeellisuuksia ruotsalais ketjujen kaupoista!) kukka kuvioisen ison kannellisen säilytyslaatikon jonne mahtui paljon leluja. Harmi vaan että tytteli päätti kerran seistä tyhjän laatikon päällä ja satutti siinä hötäkässä jalkansakkin kun laatikko päätti pettää alta :-(. Siinä tuli itku ja pelästys ja laatikko kiikutettiin roskiin. Kodin ykkösestä ostettiin monta eri kokoista sisustukseen sopivaa paju t.m.s. koria joihin leluja kyllä mahtuu. Kun poikula oli pahimmassa kaikki suuhun iässä, huolestutti vähän näistä koreista irtoavat tikut. Onneksi se aika on nyt takana! Tummaksi petsatut korit ovat ihan tyylikkäitä mutta eivät kovin lapsekkaita. 
Tiimarin ihanuus salkku. Pahoittelen tärähtänyttä kuvaa(jaa) :-D

Tiimarista niin ikään löysin huopaisia kokoon taittuvia yksi värisiä "koreja" joihin saatiin kaikki pikku lelut turvaan. Ne ovat kyllä ihan suosikkeja, tyhjänä kokoon taittuvia ja vetävät tavaraa reilusti.

Yksityiskohta Tiimari salkun takapuolelta.

Lastenhuoneessa on tietysti iiihania salkkuja vaikka kuinka monta. Niiden laatu vaihtelee. Marimekon salkku on tosi huonossa kunnossa, kahva irtoilee ja ompele repsottaa. Sen sijaan Etolan Polka dot salkku (joka on tuossa yläkuvassakin) pitää pintansa. Ja myös Tiimarista vuosi sitten ostettu aiiivan hurmaavalumoava pöllö salkku, että harmittaakin kun en niitä enempää ostellut! Salkut kätkevät sisälleen duploja, rakennus palikoita, tytön koru sälpettä ja muuta pientä. Uutena löytyy Tigerin leppis salkku sekä Geisha salkku, ne ovat toistaiseksi tyhjillään mutta varmasti täytettä löytyy :-D Ennen vanhaan Brion junaradan osatkin mahtuivat salkkuun mutta nyt niitä on niin paljon, että ne majailevat vihreässä läpi näkyvässä kannellisessa muovi boksissa. Muovi boksia löytyy sekä vihreänä että pinkkinä. Ne ovat ihan kivoja, eivät ihan nappi ostoksia mutta tosi toimivia kyllä.

Tigerin Geisha-henkinen salkku

Nyt Claes Ohlsonille on tullut uusia tähti kuvioisia säilytys bokseja. Niitä löytyy ainakin punaisena ja vihreänä ja kai turkoosinakin. Taitaapa lähiaikoina tulla reissu taas sinne suunnalle :-D

tiistai 28. elokuuta 2012

Toive astiastoa

Meillä tarvittaisi muutamaa uutta astia sarjaa. Kyse on leipälautasista sekä puurokupeista. Puurokupeissa löytyy tällä hetkellä Pentikin murrettua vihreää ja niihin sopivaa Anttilan halpis kuppia, joihin kumpaankin olen toosi kyllästynyt. Ja rikkikin niitä on mennyt niinkuin lapsiperheessä aina. Leipälautaset on uusittu varmaan ennen minun ja miekkosen yhteistä taivalta. Ne ovat hailean siniharmaata lasia, kestäviä ja aika tylsiä aikoinaan Stokkalta ostettuja. Silloin kauan sitten ei ollut yhtään niin paljon kivoja astioita kuin nyt eivätkä ne kyllä opiskelija budjettiin sopineetkaan ;-D Olihan minulla myös vihreät simpukka kuvioiset lautaset ja sinisiä kruusattuja viinilaseja, voi että ne olivat kamalia, silloin ihan muodin huipulla.

Huokailin ennen Iittalan Runo sarjan perään mutta mies ei innostunut. Itsekin olen jo vähän kyllästynyt, niin paljon niitä näkee. Enkä lämpiä uusille Runo astioille ollenkaan, näyttää vähän siltä kun niihin olisi väkisin tungettu lisää väriä ja kuvioita sekaisin. Vanhemmissa Runoissa on kyllä paljon ihanuutta, olen tykästynyt kovasti musta-valkoiseen ehkä max yhdellä tehoste värillä.

Pentikillä on ihania sarjoja, vanilja sarja on kiva kuten myös Geo. Jotenkin vaan olen nyt juuri kyllästynyt niihin ja kaipaan graaffisuutta ja selkeitä linjoja vaikka Geossa kyllä niitä onkin.

Kaunis Runo sarjan lautanen Talvitähti. Kuva: Iittala
Tässä uudempaa Runoa, Neitoperho. Värikäs ja pidän noista sävyistäkin mutta yleis vaikutelma on omaan makuun turhan kirjava. Kuva: Iittala
Iittalalla on myös klassikko Paratiisi jota ei melkein voi vastustaa paitsi hinnan puolesta :-D Erityisesti tuo musta-valkoinen paratiisi sarja on alkanut miellyttämään tosi paljon. Se toimisi hyvin kaiken yksi värisen kanssa, mm Koko sarjan lautasiin. Meiltä löytyy yksi iso värikäs Paratiisi tarjoiluastia jota ei koskaan muisteta käyttää kun se lepäilee keittiön ylähyllyllä.
Tämä syvä lautanen on i-ha-na. Mutta onkohan se vähän liian iso muro tai puurokupiksi? Kuva: Iittala
Sitten Iittalalta löytyy Taika sarjankin kuvittaneen Klaus Haapaniemen Korento sarja. Upeita ja koristeellisia mutta arki käyttöön ehkä liiankin? Plus nuo pikku lautaset ovat malliltaan hiukan epäkäytännölliset leivälle. Ne on varmaan ajateltu kakun ja pikkuleipien syöntiin :-D
Upea Korento lautanen. Kuva: Iittala

Entäs sitten Rörstrandin puurokulhot? Meillä löytyy Rörstrandin Peppi ja Eemeli mukit (joista laitan kuvan kun kameran lataus piuha löytyy... ne ovat ihania) ja nämä hedelmäiset kulhot tuovat väkisin hyvän mielen. Jos näitä olisi vain muutama, kirjavuus ei pääsisi häiriimään liikaa?

Näissä on Skandinaavista aihetta mistä tykkään. Kuva: Stocmann
Sitten tekisi vielä mieli Arabian Kotikaupunki mukeja. Voi että ne ovat ihania! Menisipä muutama vanehmpi Muumi muki rikki niin saisi näitä ;-D Ehkä tällaisia voisi saada lahjaksi?

Arabian Kotikaupunki muki. Kuva: Stockmann
Arabian Kotikaupunki keskusta muki. Kuva: Stockmann
Jaa a, eipä sitä ihminen tule hullua hurskaammaksi näitä ihanuuksia katsellessa! Astiat kun olisi kivat olla pitkän tähtäimen hankinta. Ihan liikaa meilläkin pyörii halpis kuppia ja kipposta nurkissa ja niistä huomaa käytönjäljen tosi pian. Kupeissa on pieniä halkeamia, kattilan feikki emali kuoriutuu tiskikoneessa pois. Värillisestä lasisesta leivos tarjoiluastiasta huuhtoontuu käsin pesussa sininen väri pois. Pitäisi aina muistaa että keittiö juttujen tarvitsee olla priimaa. Vaan oih ja voih kun halvalla saa ihania kippoja ja mukeja niin on toosi vaikea vastustaa! Onneksi joskus priimaa saa halvallakin tehtaanmyymälöistä. Turuntiellä Muurlan tehtaanmyymälässä voi tehdä aivan huimia löytöjä. Ostimme sieltä pari vuotta sitten Ristomatti Ratian ruutukaava laseja, joissa on siis New Yorkin kartta huurrelasisena. Tosi hienoja! Toinen paikka löytöjen tekemiseen on Humppila Porintien varrella, siellä on sekä Iittalan että Marimekon Outletit. Eipä noissa tehtaanmyymälöissä vaan usein tule käytyä ja ennen niissä käymistä pitäisi aina vakuuttaa auto seurue siitä, että nyt mennään ostelemaan eikä vaan katselemaan :-D

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Johdot piiloon?


Kaikissa kodeissa on varmaan tämä sama ongelma, miten saada johdot, piuhat, akut ja kaapelit piiloon? Ne ovat pölyn kerääjiä ja epäesteettisiä hässäköitä joista saisi olla pyyhkimässä pölyä ihan jatkuvasti! On tietokoneen, kaiuttimien, kameran, kännykän ja niinedespäin johtoja ja latureita lattianraja ja tietokone pöydän takatausta täynnä. Nyt on alkanut tämä asia harmittamaan siinä määrin että ratkaisun on löydyttävä pikaisesti. Johtojemma nettisivuilla on fiksun näköisiä "bokseja" jonne saa jatkojohdot ja laturit piiloon. Mietin mikä noista olisi eniten meidän tyyliä? Pitäytyäkkö valkoisessa vai ottaakko joku repäisevä shokkiväri? 

Musta johtosukka. Kuva Johtojemma.fi 
Keltainen kaapelikouru. Kuva Verkkokauppa.com
Värikkäitä Johto-jemmoja. Kuva Johtojemma.fi

Ja sitten toinen ongelma, johtojen siistinä pitäminen. Johtosukka tyyppinen ratkaisu olisi hyvä. Työpaikalla oli vähän vanhanaikaisen puhelimen johtoa muistuttava "kiekura" jonka sisään oli tungettu johtokimppu. Olisikohan näitäkin "disain" versioina, vinkeämpinä kuin perus harmaa tai musta. Oikealla nimellä hakeminen aiheutti pään vaivaa, mutta ilmeisesti johtosukka ja kaapelikouru ovat hyviä hakusanoja. Verkkokauppa.comissa myydään erilaisia kaapelikouruja, keltaisiakin. 

Lehti nippuside. Kuva Soma.net
Johtolintu. Kuva Soma.net

Meillä on Soma.netistä tilattuja lehti nippusiteitä joilla olen liitellyt tietokoneen johtoja yhteen. Lehti on hauska mutta yleis vaikutelma on silti jotenkin sekava ja sitäpaitsi nippusiteistä jää törröttämään terävä piikki aina. Eikä niitä voi avata sulkemisen jälkeen. Soma.netistä löytyy myös tosi hauskan näköinen johtolintu. Meillä ei vain tuollaisia seinälle kiemurtavia johtoja ole ja sitäpaitsi epäilen että kuopuksen mielestä punainen lintu ja vihreät lehdet olisivat turhan kiinnostavia ja sitten johto repsottaisikin lattialla. 


torstai 23. elokuuta 2012

Sigg sigg

Siggin alumiinisia juomapulloja näkee nykyään leikkipuistoissa ja kerhoissa. Meillekin sellaiset alkaisivat olla tarpeen. Ollaan menty Prismasta ostetuilla hauskoilla possu juomapulloilla mutta niissä ei vettä viitsisi lillityttää kauhean montaa tuntia, tympeä sivumaku iskee helposti. Nuorempikin lapsi osaa nyt juoda näppärästi kaikenlaisista juoma nokista. Sitten jääkin vain valinnan vaikeus. Ja tarvitsisikohan tämä mammakin oman pullon? Karies riskin takia ei viitsi imutella usein lasten pullosta. Ja kierrätetty tyhjä Bonaqua pullo ei näytä kyllä oikein miltään moisten komeiden alumiinipullojen rinnalla. Monilla näkee myös Life Factoryn kumi päällysteisiä lasipulloja. Ne ovat tosi kauniita mutta itse mietin aina mahtavatko ne painaa aika paljon tyhjinäkin? Kun sitä tavaraa on niin paljon raahattavana muutenkin. Miellän Life Factoryt myös vahvasti tuttipulloiksi ja tuttipullo ikä on onneksi meidän perheessä ihan takana päin!

Hankkiakko molemmille 0.4 litrainen pullo? Pienemmän näpeissä pysyisi toistaiseksi varmastikin paremmin 0.3 kokoinen, mutta jano kasvaa juodessa! Näitä pulloja saisi Retkiaitasta ja Ruohonjuuresta mutta tietty netistä tilatessa valikoima olisi vieläkin suurempi. Toisaalta kaupassa voi aina vertailla tarkkaan lukitus ja nokka systeemejä. Vuosi sitten meillä meni kaunis Barbapapa alumiinipullo lopulta roskiin kun hermostuttiin sen aivan mahdottomaan nokkaan jota aikuinenkaan ei saanut auki. Olisihan pullon voinut tietysti antaa jollekin taitavammalle mutta kun suututti niin metallin keräys sai värikkään kaverin säilyketölkkien lisäksi :-D

Kaikki kuvat MySigg.com.

Tässä olisi suloinen metsän eläin pullo, tämä äiti tykkää
Tässä olisi kesämeininkiä syksyyn ja talveen 
Tämä olisi varmasti tytön makuun... jos ei niin äidin :-D
Ja tämä taas pojan... ja äidin kans!

tiistai 21. elokuuta 2012

Meidän talveen


Noniin, lasten talvi varustukset alkavat olla loppusuoralla. Hoitovapaalaisen tuloilla päätin etten hankikkaan Molon keltaista talvihaalaria vaikka se niin kovasti kutkutteli. Moni on kehunut Kappiksen Kakx Protex haalareiden hinta laatu suhdetta maasta taivaaseen. Vaikka näilläkin haalareilla on hintaa etenkin kun en muistanut tarkastaa mitään kanta-asiakas korttilaisten etuja, olen silti tosi tyytyväinen! 

Tyttelin talvivarusteet:

Koska keltaista ei Kaxs Protex haalareissa ollut saatavissa otin toisen repäisevän vaihtoehdon, nimittäin pinkin! Sanoinko jossain että en kestä pinkkiä isoina pintoina? No, mieli muuttui kun näin ihanan purkka pinkin haalarin ja tyttö tykkää hulluna. Tässä iässä alkaa esikoisen maku jo sanella valintoja vaikka yritänkin aina jarrutella ja ohjailla. Tämä pinkki on reipas eikä liian hempeä. 
Tämä erottuu lumessa! Kuva Kappahl.com

Pinkin kanssa yhdistelläänkin sitten neutraalimpia asusteita: Reiman musta valkea jotenkin Lappalais tyylinen pipo sopii hyvin väriensä puolesta haalariin:
Kuva: Reima
Kengiksi päätyi nämä Vikingin hyviksi havaitut Thermo kengät. Hintaa löytyy mutta niin löytyy myös vedenpitävyyttä ja tukevuutta. Tykkään liilasta väristä tosi paljon itse. 

Kuva: Brandos


Hanskat olen päätynyt hankkimaan Molo Kidsiä lohdutukseksi siitä ettei haalaria raskinut ;-D Mielestäni tämä heijastin tähti on aivan mainio:
Kuva: Ballot
Poitsun talveen:

Pojalle hankin Reimatecciä kun tuli sponsori rahaa tätä tarkoitusta varten. Olisihan noita hienompiakin merkkejä jos sille linjalle lähtisi mutta poikeli ei ole vielä ihan pahimmassa rymy iässä. Tytöltä on jäänyt joitain pieneksi mutta eivät noiden koot ihan yksiin mene kuitenkaan kun ei ole ihan tasa vuotta ikäerona. Ja onhan se mukava uuttakin hommata ;-D Tykkäsin tämän haalarin raikkaudesta kovasti: 
Tämä asu on melkein hieman harlekiini tyyppinen ;-D Kuva Reima

Kaksivärisen vihreä turkoosin haalarin kanssa halusin yhdistävää värimaailmaa. Näistä Polarn o Pyretin pipoista tykkään kovasti, ne ovat ihanan pehmeää materiaalia ja malli pysyy hyvin päässä. 

Popin pipon alle voi kylmällä laittaa vaikka kypärä myssyn. Kuva: Polarn o Pyret

Näitä Vikingin kenkiä olen vasta harkitsemassa. Ne näyttävät tavallaan jäykiltä mutta luotan kyllä Viking brandiin. Saattavat pian lähteä tilaukseen!

Vikingin vettä pitävät saappaat, Kuva Brandos
Hanskoiksi on valikoitunut Jonathanin Tähti Jonathan rukkaset, turkoosia värimaailmaa nekin.

Tässä kuvassa näkyy monet hanskat mutta nuo turkoosit siis meille. Kuva Jesper ja Junior

lauantai 18. elokuuta 2012

Punainen, poikien väri?

Plaston kauhakuormaaja kuormasi pelargonian kukkasia. Liikennemerkit on ostettu porvoolaisesta lelukaupasta ja nekin ovat Suomalaista tuotantoa.
Meillä kun on lapset kumpaakin merkkiä niin lelujakin on sekä tytöille että pojille. Ja myös neutraaleja leluja. Suosikkini Briot eivät ole liian sukupuolittuneita vaan niiden lähtökohta on toiminta ja kestävyys. Poika on saanut lahjaksi monia hauskoja klassikko Brioja, kuten liikkuvan veturin junarataansa. Myös Plastolla on kirkasvärisiä poikien leluja ilman örkki kuviointeja. Tärkeintä leluissa on (kauneuden lisäksi heh) toimivuus ja kestävyys. Jos sukupuolta ei ole liiaksi alleviivattu, mikäs sen mukavampaa! Pienet kun leikkivät sillä sun tällä. Tyttö on kyllä tosi kiinnostunut prinsessoista ja pinkistä väristä poneineen kukkasineen. Niitäkin meillä on, vaikka oma prinsessa vaihe on jo ohi :D

Pidän lasten vaatteissa kirkkaista ja raikkaista perusväreistä. Polarn o Pyret, Molo Kids ja edullisemmista merkeistä Kappiksen vaatteet ovat meidän juttuja. Tytöllä on hempeämpääkin, kuten Pomp de Luxia ja Phister&Philinaa, mutta nyt makuni on muuttunut uniseximpään suuntaan. Onhan kyllä toisaalta ihanaa pukea neiti oikein neidiksi pantoineen ja pitsisukkiksineen!
Brion klassikko junaradan pattereilla toimiva veturi. Tuut tuut!

Brion paloauto sai alleen Washi teipistä tehdyt vauhtiraidat. Taustalla led valaiseva kärpässieni joka on ostettu ihanasta Punavuorelaisesta kaupasta nimeltä Ziggo.

torstai 16. elokuuta 2012

Washi ideoita

Olen ihan hurahtanut tuohon Washi teippiin jota tilasin teippitarhasta! Olemme askarrelleet vaikka mitä lahjapaketeista kollaaseihin. Olenkin ajatellut tilata uusia värejä taas ja somistaa yhden lastenhuoneen lipaston reunat vaikkapa vihreällä polka dot teipillä. Katselin netistä muitakin ideoita ja näppiksen koristelu oli tosi veikeä. Ainoa vaan, että kymmensormijärjestelmä pitää olla rautaisesti hallussa, jos näppäimet peittää teipillä :-D
Raikkaita ihanuuksia! Kuva: Konglomerat

Surffailin Konglomeratin sivuja, siellä on paljon teippivaihtoehtoja myös. Ja apua, tuollaisia aivan lumoavia eläin-maatuskoita! Voi tätä nettishoppailun ja inspiroitumisen varjopuolta, rahanmenoa! No, ehkäpä odotan jos saisimme nuo maatuskat lahjaksi...

Tällaiset maccinäppikseen? Kuva The Sometimes Crafter
Ihanat eläinmaatuskat. Kuva: Konglomerat

maanantai 13. elokuuta 2012

Kaupungilla


Lähdettiinkin lasten kanssa piiiiitkästä aikaa oikein keskustaan asti shoppailemaan! Erilaisia tarpeita oli kertynyt ja muutama asia hoidettavana. Aloitimme Kampista liikkumisen helppouden takia. Kampissahan on toisetkin hissit niiden "mamma hissien" lisäksi, joilla pääsee paljon nopeammin lastenhoito huoneeseen tai minnevaan. Ne ovat siis ne parkkihallista lähtevät hissit. 

Katselimme ensin läpi Kampin kolmannen kerroksen: Claes Ohlsonilta löytyi aivan ihana peltinen tee setti tytölle, tai äidille, mitenvain :-D. Polarn O Pyret liikkeessä piipahdimme myös mutta en uskalla ostaa talvi rukkasia tai pipoja ennen kuin katson mitä meillä jo on. BR Lelun jätimme tällä kertaa väliin koska lapset olisivat menneet siellä aivan tolaltaan. Pikkuväki ja Pompii liikkeestä katselimme pojalle välikausi kenkiä, keväiset alkavat olla selvästi pienet. En kuitenkaan raatsinut ostaa, sen verran kallis kauppa on. Plussaa erittäin ystävällisestä palvelusta! Kampin keskuksessa on myös kaksi uutta liikettä Du Pareil au Meme ja Kids Avenue. Ensin mainittu on yllättävän edullinen kauppa ollakseen butiikkimainen. Kids Avenue näytti aika kalliilta mutta ihania merkkejä siellä myytiin, kuten Girandolaa ja 3Pommesia. Oi joi! Sydän jäi sinne kyllä. Name Itissä piipahdettiin myös mutta tällä kertaa mukaan ei tarttunut mitään vaikka yleensä aina jotain perus leggaria tms. hommataan. 

Sitten suuntasimme Foorumiin ja siellä Kappikseen. Tytölle lähti kaksi perus neuletakkia, mansikan punainen ja musta. Hetken mielijohteesta myös hyväksi huomatut kuori housut, vanhat sellaiset ovat jo pienet. Jäljellä omassa koossa oli pinkkiä ja punaista. Kesä shortseja mansikkakuvioin ja ihania 50 lukuhenkisiä uimapukuja olisi saanut halvalla, mutta elokuussa ei enää osaa ostaa kesäjuttuja. Muoviset uima kassit ovat taas tulleet muotiin, muistan että mulla oli pinkki sellainen. Aikas hauskoja muttei tälläkertaa ostettu. Niin joo ja iloiset kirsikka pikkarit lähtivät kanssa mukaan. 
Neuletakki näyttää tässä pinkiltä mutta on oikeasti mansikan punainen 
Pyykkipoika Linnut Tigeristä

Sitten menimme H&M lasten liikkeeseen Aleksilla. Heti huomasin, että se "love to hate" tyyny oli livenä enemmänkin hate. Hopeinen tähti tuntui muoviselta ja hiostavalta. Olen aika herkkä materiaaleille, iho ei kestä tekokuituisimpia kankaita eikä toisaalta karkeaa villaa joten silittelen aina kankaat tarkkaan läpi. Merino villa ja silkki ja muut luonnonkuidut toimivat ja sitten pehmeä trikoo. Lapsena muistan miten inhosin niskassa kutittavia pesu ja koko lappuja. Olisipa kaikissa lasten vaatteissa painettu pesu ja koko tiedot vaatteen niskaan, kuten joissain Kappiksen vaatteissa.
Iso uninen kissa kaveri hyviin uniin

Ai niin huomattiin että Marimekko avaa Aleksin ja Stokkan kadun, Mikonkatu? kulmaan uuden liikkeen. Ikkunoissa oli varsinaiset väri iloittelu teippaukset, niitä katseli oikein mielikseen. Harmi että Marimekko on niin kallis ettei sieltä raski usein ostaa. Onhan toki Hertsikan tehtaanmyymälä ja Outletteja autoreissujen varsilla. Ostin 20 eurolla hienon Marimekko pikkulaukun tällaisesta Outletista taannoin, kyllä onnittelin itseäni vaikka pikkulaukun ei ollut hankinta listalla. 
Nalle pyykkipussi pääsi heti suosioon ja täytettiin kaikella kamalla

Hennekselle olimme menossa ostamaan pussilakanoita mutta en sitten uskaltanut kun en ollutkaan ihan varma oikeista mitoista. Sen sijaan lapset valitsivat turkoosin pehmo kissan ja karhu säilytyspussin. Koska en ole ennen käynyt tuolla sisustus osastolla minulle oli yllätys tuo "kortti"systeemi. Lapsia oli kova homma saada ymmärtämään että kortteja ei saa pitää vaan ne vaihdetaan kassalla. Turkoosin kissan koko hätkäytti koska olin kuvitellut että se on paljon pienempi. Kissa on nyt melkein kuin tyyny itsekin. Ja ne suden muotoiset ihkuttelemani säilytyskorit olivat pieniä, vähän vain kynätelinettä isompia. Aluslakanoita sain ostettua, niitä haeskelinkin ja onneksi olivat oikeaa kokoa. Lapsi ihastui pinkkiin glitter kissaan, onneksi sain mielenkiinnon ohjattua muualle. Oli se vaan sen verran mauton ;-D 

Aina välillä pysähdyttiin tankkaamaan ja pisulle. Kampin lastenhoito tiloissa vaihtui vaippa ja tyttö kävi minivessassa, välillä istuttiin puiston penkille banaanille. Ja lopuksi luvattu kahvila reissu, jossa syötiin korvapuustia ja mehua ja äipälle mahtava Latte-muki :-D. Tankkaaminen on A&O lasten kanssa kaupungilla ollessa.  Pojan äkäily ja tytön tahto raivari talttuivat pienellä verensokerin nostolla ja nassun putsailulla. Kiva reissu oli! 

sunnuntai 12. elokuuta 2012

HM lastenhuonetta

Blogeissa on näitä HM lastenhuoneen tarvikkeita, hauskuuksia ja ihanuuksia käyty läpi paljonkin. Minäkin tsekkasin omat suosikkini. Osa ei kolahtanut yhtään, esim. karva täkki näytti kuvissakin jo aika tekokuituiselta ja mieleen tuli lapsuuden teddykarva "turkki" joka rätisi sähköstä. Ihanuuksia oli paljon, mutta ihan kuin joku väriskaala olisi jäänyt puuttumaan? Joukossa oli myös love to hate tuotteita jotka tuntuvat ensin ihan kamalilta mutta alkavat äkkiä kutkuttaa. Näin käy usein myös lasten vaatteiden kanssa. Ostin tytölle Kappiksesta kerran tunikan, joka oli ensin ihan kamala kasari hässäkkä kirjavine väreineen. Mutta alesta bongattaessa se alkoikin äkkiä miellyttää ja yksiväristen asusteiden kanssa on yksi meidän luottoasuista!

No mutta takaisin HM tarjontaan, kaikki kuvat heiltä.
Iiks mikä veikeä vaaniva keltainen kettunen! Kuono ja kaikki! Tähän rakastuin ensikohtaamisella.


Älyttömän suloinen pupusetti, pupu valaisimen kanssa? Tulee mieleen citykanit joille lapset nähdessään kikattavat.
Lasten huoneessa aina tarvittavaa säilytystilaa. Plussaa kokoon menevästä materiaalista, voi tyhjänä tunkaista vaikka kaappiin.
Tämä on se Love to Hate tuote. Räikeän keltainen tyyny räikeällä hopea tähdellä. Ihku vai ällö? Tulee mieleen suosikki talvimerkkini Molo Kidsin haalarit. Mutta se mikä näyttää lumimäessä vinkeältä voikin näyttää lasten sängyssä karmealta? Hmm...
Teltta on meillä hakusessa... tässä supersuloinen polka dot teltta. Kirkas pinkki ehkä saisi mielummin olla joku muu, vaikkapa valkoinen? Hauska teltta kuitenkin, vaikkapa parvekkeelle!
Tässä tällainen lautahökkeliksi naamioitu teltta. Vitsikäs ja erikoinen, mutta kaipaisin ehkä "perinteisempää" telttatunnelmaa. Plussaa oivaltavuudesta!
Tämä on kyllä aikas ihana. Poitsun petiin ja miksei tytönkin, tähtikartta tummalla taustalla. Saattaapa lähteä tilaukseen! 

perjantai 10. elokuuta 2012

Puhdasta tulee?



Siivousta, pyykkäystä, putsausta, jynssäystä. Vaatteiden, käsien, peppujen, syöttötuolin alaosien. Sitä tämä arki pienten lasten äitinä on. Milläs sitä sitten kannattaa pestä? Ostanko eko pesuainetta, pesukuulia, nestemäistä vai jauhetta? Hyvän tuoksuista vai hauskan näköistä vai tehokasta - vai niitä kaikkia? Pyykkiaineissa suositaan lasten takia tuoksuttomia pesuaineita mutta joskus tiputan koneeseen tipan eteeristä bergamotti öljyä, jos pesen omia vaatteitani.
Estelle & Thild

Meillä luottohiteiksi on löytyneet Maison Bellen pesusuihkeet vessaan ja keittiöön. Niissä on kaunis etiketti ja pullon muotoilu, tuoksuina löytyy appelsiinia, kurkkua, greippiä ja rosmariinia. Onpa Maison Bellellä käsivoidettakin, mutta sellaista en osaisi käyttää kun miellän koko merkin puhdistus merkiksi. Vaikka eko tuotteiden tehoon suhtautuisi epäillen ovat nuo keittiön puhdistussuihkeet osoittautuneet meillä toimiviksi jopa lasten jättämiin ruuan tahroihin, kunhan antaa ensin suihkeen vaikuttaa.

Lasten shamppoksi ja hoitoaineeksi olen löytänyt ihanaisen mutta kalliin Estelle & Thildin tuotteet. Niitä saa ainakin Yliopiston apteekeista. Estelle & Thildin hoitoaineessa on mieto karitevoin tuoksu eikä synteettisia kemikaaleja.

Babe sarjan hauska otus
Toinen apteekki hitti, kallis tosin sekin, on vauvoille ja pienille lapsille tarkoitettu BABÉ sarja. Ne on dermatologisesti testattu ja niissä on mieto mukava tuoksu. Ja pullojen ja purkkien muotoilusta plussaa myös.
Maison Belle

Oma super suosikki on L'Occitanen pumppusaippua. Kaksi tuoksua, manteli ja verbena ovat meillä molemmat käytössä, verbena on ehkä suosikki. Onhan L'Occitane saippuaksi myös hinnakasta mutta tuoksultaan ylivertainen mihinkään muuhun pumppusaippuaan verrattuna. Tuoksu jää oikein viipymään käsiin ja kädet jäävät mukavan pehmeiksi.
Ihanimman tuoksuinen saippua ikinä

Kotona kuluu paljon aikaa ja tapahtuu koko ajan. Siksi tuntuu tärkeältä että pienetkin asiat miellyttävät olivat ne sitten vaikka vessan pesu välineitä. Siksi meillä on Kiertin bambu rättejä keittiössä sisustukseen sopivin kuosein. Vessaharja on kyllä ihan normaali Sinituote, mutta heti kun löydän tyylikkäämmän, vaidan sellaiseen :-D
Bambuinen Kiertin rätti. Uskomattoman pitkä käyttöikä!