maanantai 28. tammikuuta 2013

Piristystä talven selkään

Nyt taitaa olla se kaikkein pisin ja pitkäpiimäisin talven vaihe. Kevääseen on epätodellisen kauan viellä, lunta tuiskuttaa koko ajan lisää, mittari pysyy pakkas lukemissa ja välihaalarit ovat välttämätön asuste. Valo on kylläkin lisääntynyt mikä ilahduttaa paljon! Tämän mamman elämässä puhaltavat kohta ihan uudet tuulet, työ tuulet nimittäin. Siksipä bloggailun tahtikin on hiljentynyt enkä ehtinyt edes teidän ihaniin haasteisiin vastaamaan. Anteeksi vaan! Jatkossa kirjoittelen harvemmin mutta aina kun ehdin, on tämä niin mukava harrastus ja moniin blogeihin olen aivan koukussa jo.

Tälläinen ihanuus, Bialettin pinkki mutteripannu kotiutui meille. Vanhalle mutteripannulle kävi köpelösti sen käytyä astianpesukoneessa. Alumiininen pinta muuttui himmeäksi ja huokoiseksi sekä nuppi irtosi. No, hih, onneksi! Vanha oli ihan tylsä ja tavallinen, tämä on ihanin!

Ystävänpäivä lähestyy, sitä varten hommailtiin lapsille askartelu tarpeita. Huopaisia sydämiä, glitterliima tusseja, kartonkia. Itselle piristeeksi kahvitteluun ostin Dunin ja Vallilan yhteistyössä tehtyjä servettejä. Todella hauskoja ja oivaltavia servetti malleja heillä, sitä tutuksi tullutta kelopuu kuosia ja muuta Vallilamaisen nuorekasta. Iki suosikkini Marimekko sai tällä kertaa väistyä serveteistä :-D. Kuvassa on myöskin Tigerin ihana lintu rasia, jossa on alettu säilyttämään pähkinöitä. 

perjantai 18. tammikuuta 2013

Uuden vuoden kunniaksi tekee mieli raikkautta

Joulun jälkeen punainen ja koristeellinen alkaa ähkyttämään ja tekee mieli raikasta ja kevättä lupaavaa värimaailmaa. Alesta meille kotiutui ihana Sagaformin retro rasia, missä voi säilytellä vaikka mausteita, teetä tai miksei vaikka värikyniäkin. Samasta paikkaa, Inessasta tilasin myös Methodin kylppäri puhdistusaineen. Olen ihastunut näihin raikkaisiin, kauniissa pulloissa myytäviin puhdistus tuotteisiin mitä kelpaa pitää esillä. Tuoksut ovat laventelia, sitruunaa ja muuta ihanaa. 

Tekisi mieli tehdä kotona totaali puhdistus enkä tarkoita siivoamista (vaikkakin sekin tekisi varmaan hyvää :-D) vaan sävyjen vaihtamista raikkaammiksi. Hemtexin alesta hankinkin raikkaan valko vihreä sävyiset verhot lastenhuoneeseen mutta pitäisi vaan ehtiä lyhentämään ne. Tyynyjäkin tekisi mieli päivittää ja keittiö tekstiileitä. Kaikkeen ei vaan aika eikä raha riitä. Blogeista saa aina ihania inspiksiä mutta ne voivat koitua myös kukkaron tuhoksi.. onneksi on nuo alet mistä voi tehdä hyviä löytöjä. Lapsille kotiutui puoleen hintaan iso perhos kuvioinen säilytyslaatikko puoleen hintaan. Mutta osa ale tuotteista ei tosiaankaan houkuttele ja ne ovat joulutuotteet. Olisi varmasti järkevää ostaa nyt koristeet ensi joulua varten mutta ei vaan pysty kykenemään! 



 
Lapsille tuli jouluksi ihana eläin maatuskasetti. Olin vähän pettynyt että nämä eivät olleetkaan puuta mutta sitten tajusin että sehän onkin hyvä juttu! Puu maatuskat ovat meillä kärsineet vaurioita ja rikkuneetkin joskus, muovi ei niin helposti rikukkaan. 
 
Vilacin maatila magneettisetti on poitsulle aivan hitti. Siitä löytyy kaikki maatilan eläimet ja talokin ja niitä hoetaan innostuneena. Sanat karttuvat mutta paperit eivät kyllä pysy jääkaapin ovessa :-D


perjantai 4. tammikuuta 2013

Seikkailua Hakaniemen hallissa


Hiljaista blogi rintamalla... oksennustaudit, flunssat ja muut lapsiperheiden talvi vaivat on käyty läpi, joulukin meni sairastellessa. Kyllä täällä sitä kesää ja kesä energiaa kaipaillaan!


Terveeksi tultua kävimme piiiitkästä aikaa Hakaniemen hallissa. Varmaan moneenmoneen vuoteen en ole käynytkään ja oijoi mitä aarteita siellä nähtiinkään! Hakaniemen hallin yläkerrassa heti rullaportaiden ylhäällä on Marimekon liike, yllättävän iso niin pienissä tiloissa. Alet olivat tuntuvat ja mukaan lähti ihana tummansininen autokuosinen velour oloasu poitsulle. Äidille niitä servettejä myös, niinkuin aina. Hakaniemen hallissa on vielä monta "mummo kauppaa", kuten tmi. Pimakka joka myy vanhanaikaisia alusvaatteita, aamutakkeja, kangas nenäliinoja ja muuta mummolafiiliksen aiheuttajaa. Myös ihana nappikauppa Punainen lanka aiheutti kuolaus kohtauksen, olisin voinut ostaa vaikka kaikki napit ja pitsinauhat sieltä. En ostanut kumminkaan kun nyt ei ole ollut aikaa eikä myös jaksamistakaan ompelu hommille. Vihreässä vyyhdissä, lankakaupassa, myydään ihanan pehmeitä alpakka ja silkki lankoja, sielläkin mittavat alet. Myös aivan ihana rasia ja korttikauppa, jonka nimeä en painanut mieleen, ihastutti. Peltisiä rasioita joka makuun ja käyttötarkoitukseen ja hämmästyttävän edullisesti!

Kaikkein ihanin uusi löytö oli kuitenkin Lelukauppa Karttuuni. Siellä oli edustettuna suunnilleen kaikki suosikki lelumerkit ja ihanuudet, Vilac ja Djeco ja lukuisia muita merkkejä. Löytyipä paikasta myös Nathalie Leten ihana tee setti vaaleanpunaisessa salkussa. Puisia palikoita ja autoleluja, nukkeja, nuken haarukka lusikka setti, nuken sateenvarjo, paperinukkeja, kaikkea mahdollista. Tuolta tullaan hommaamaan kyllä kaikki tulevaisuuden lahjat ja lahjoista kyseleville vinkataan kyseinen kauppa. Tällä kertaa mukaan tarttui erilaisia tarroja ja erään lainen napsuva possukeppi, hieman vaikeaa selittää, mutta vähän kuten marakassi jolla on possun pää joka napsuu kun sitä heiluttaa :-D

Lopuksi nautiskeltiin pullat ja kahvit ihanassa yläkerran kahvilassa. Alakerrassahan jossa on ruokapuoli tuoreine leipineen, on todella ihana kala painotteinen keittoravintola, jonne ei tällä kertaa tullut asiaa, mutta varmasti heti ensi kerralla sinne!