tiistai 11. joulukuuta 2012

Tuomaan markkinoilla ja talvea ihailemassa


Kävikin tuuri ja pääsin poitsun kanssa kahden käymään Helsingin keskustassa. Tuiskusta huolimatta oli todella lämmin ja kaunis tunnelma Senaatintorilla. Suurkirkko valkoisena, empire korttelit värikkäinä, jouluiset valot loistaen Helsinki oli aivan parhaimmillaan. Tuomaan markkinathan olivat ennen Espan puistossa mikä oli mielestäni ihanne tila tunnelmallisille punaisille pikku mökeille. Ilmeisestikin tilanahtauden takia markkinat siirtyivät viime jouluna Senaatintorille ja mökit oli sioiteltu väljästi ja vähän kolkon oloisesti, osa mökeistä jäi valon katveeseen ja yleisvaikutelma oli sekavan tuntuinen. Johtui varmasti siitäkin että viime joulukuu oli pimeää ja räntäistä. Mutta nyt siis oli sijoitteleminen mietitty uudestaan ja muodostettu mökeistä kaksi tiivistä kujaa.
Kuva: HS/ Reijo Sinikallas

Myynnissä oli monen tyyppistä taidekäsityötä, ruokia, olipa paikalla ravintolakin josta olisi saanut muikkuja ja muuta suomalaista. Osa käsityöstä oli mielestäni aikaslailla "lapin eksotiikkaa" eli kitcsh henkistä spektroliitti korua ja revontulitaulua. Ja ruuatkin olivat pitkälti kalakukkoa jne jotka eivät meidän perheessä kulu. Onneksi löytyi ihana saaristolaislimppu koju, josta ostin sekä karpalo että perinteistä saaristolaislimppua. Piti laittaa pakkaseen molemmat mutta hupsista vaan, toinen vajenikin illtaruualla yllättävästi :-D

Ihania tuotteita oli kyllä myynnissä, kovasti minua jäi haaveiluttamaan mustat tai sitten valkoiset nahka rukkaset, joissa oli punainen aurinko ja puu -kirjailu. Samassa kojussa oli myös jämäkän oloisia lasten rukkasia. Lasten villaisia kerrastojakin olisi saanut, meillä on vaan kerrasto asiat kunnossa nyt. Ja ennestään tuttuja värikkäitä puueläin palapelejä sekä kirjaimia. Mukaan tarttui pitkän miettimisen jälkeen todella ihana värikkäistä huopapalloista koottu kattilan alunen sekä talvinen pitsi kristallikoriste ikkunaan. Olisihan siellä ollut vaikka mitä ihanaa muutakin mutta kun joululahja asiat on hoidossa, ei muuta matkaan tarttunut. Ja Tuomaan markkinat ovat onneksi Jouluaatonaattoon asti!

Kiseleffin basaari minkä uudesta sisustuksesta on puhuttu paljon negatiivista oli minustakin aika tylsän ankea. Harmaa muovilattia, liikkeiden väheneminen ja basaari tunnelman lopahtaminen olivat aika tylsä kokemus. Entisten käsityö puotien tilalla oli turistikrääsä liikkeitä saunatuotteineen. Kahvilan skonssit olivat sentään todella herkullisia ja  onneksi sentään Globe Hope löytyi ja kivan näköinen teekauppa. Kiseleffin talon toisessa päässä on ihana Taito Shop ja Okra samassa liiketilassa. Tämän talven shoppailut ovat heijastin painotteisia, matkaan lähti ihana lintuheijastin. Nopea ja tiivis reissu sekä erittäin tunnelmallinen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti