sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Leluja siellä leluja täällä


Nyt kun lastenkin lahjat ovat saapuneet netistä ja ne on yö myöhällä paketoitu, alkaa jo vähän hirvittämään, miltä koti ja lastenhuone mahtaakaan näyttää joulun jälkeen? Iso suku, ystävät ja mummit ja kummit antavat kivoja ja joskus myös niitä vähemmän kivoja lahjoja. Lapset pitävät ensiksi kaikesta mutta unohtavatkin nopeasti ja etenkin kun lahjoja tulee kerralla monta, tuntuu etteivät he edes osaa keskittyä mihinkään. Aijomme antaa omat lahjat lapsille vähän erillään kun kerran sukulais jouluun ollaan matkustamassa, ei siis nähdä järkevänä kuljettaa autolla omia lahjoja toiselle puolen Suomen maata. Tästä on tietenkin erilaisia näkökantoja mutta meille tämän joulun "jakaminen" sopii parhaiten.

Kuva: Pinterest

Nyt pitäisikin ennen joulua pitää ihan tosissaan lelu puhdistus lastenhuoneessa. Korit ja laatikot ovat täynnä jo vähän turhaksikin käynyttä tavaraa. Vauva leluja, likaantuneita pehmoja ja kulmistaan murtuneita kirjoja. Osa tavarasta ei varmaan kelpaa kellekkään mutta noita paremmin säilyneitä voisi yrittää lahjoittaa jonnekin lastenkotiin tjsp. Erityisesti rumat ja leikeissä likaantuneet ja kuluneet pehmot ihan ärsyttävät silmää. Löytyy tosi iso amppari, melkein yhtä iso poni minkä harja on ihan rastoittunut, suttuinen koira ja reikäinen nukke. Ja myöskin nyppyisiä nuken vaatteita, miten ne ovatkin aina niin huono laatuisia? Pitää kai alkaa ostamaan pieniä vauvan vaatteita nuken vaatteiksi kun nämä Baby Born tyyliset vaatteet kehittävät kauheat harmaat nypyt pintaansa heti leikeissä.

Kuva: Lily.fi

Sitten pitäisi organisoida vielä paremmin kaikki erilaiset lelu tyypit. Palikat omaan laatikkoon, palapelit omaan, Brio junan osaset omaan, askartelu välineet omaan. Tämä meillä onkin ollut periaatteena mutta kun lapset pistää siivoamaan lelut, niin samaanhan ne kaikki menevät. Mietin että pitäisikö rooli vaatteillekkin kehittää jo oma laatikko? Keijusiipiä, prinsessa hameita, kruunuja, supersankari viittoja alkaa olemaan jo niin paljon, että ehkä ne voisi laittaa johonkin omaan paikkaan ja sitten sopia että nyt leikitään roolileikkejä?
Kuva: Handmade Charlotte

Myöskin pitäisi tehdä taas inventaariota lasten vaatteista, niitä on aivan liikaa ja joka paikassa eikä kaikkia käytetä. Sen lisäksi osa on varmasti liian pientä. Typsylle tuli jossain vaiheessa ostettua niin monta ihanaa mekkosta ja tunikaa että laitoin osan "jäähylle" jolloin ne ovat hetken tauon jälkeen taas uusia. Ja entäs sitten välikausi vaatteet? Kesä ja talvi ovat selkeitä juttuja, mutta miten voi määritellä onko joku pipo leudon talven pipo vai kenties kevät pipo? Ja miten muistaa, että jos laittaa jemmaan jonkun hieman liian ison väärän kauden vaatteen, että kanssa ottaa sen ajoissa käyttöön? Eiväthän nuo lapset enää niin kovaa vauhtia kasva mutta kuitenkin. Ja pitäisi kyllä myös pystyä luopumaan helpommin vaatteista. Ei kaikkia tarvitse muisto arvoksi säilyttää ja onhan niistä varmasti myös valokuvia riittämiin! Unelma harmonisesta vain kauniilla tavaroilla sisustetusta lastenhuoneesta elää vahvana :-D

2 kommenttia:

  1. Samat tyhjennykset pitäisi tehdä täälläkin. Taitaa kyllä jäädä ensi vuoteen. Hitsi miten sitä rompetta ja vaatetta onkin taas kertynyt vaikka olevinaan mitään ole ostanut... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi varmaan yrittää tehdä lelu karsinnat puoliksi salaa, ettei lapset hermostu :-D. Risainen vauvanukke ja likaantunut ampiais pehmo muuttuvat heti super rakkaiksi kun on vaara että ne olisi lentämässä roskiin, vaikkei niistä aiemmin olisi välitetty yhtään. Silloin kun typsy syntyi ei minusta ollut yhtään niin paljon kauniita ja aikuisenkin silmää miellyttäviä leluja, joten sitä nuhru krääsää tuli hankittua itsekkin. Nyt niitä olisi ihan liikaakin!

      Poista