perjantai 2. marraskuuta 2012

Mainiot pannunaluset

Pannunalusethan ovat käyttötavaraa. Ne aina kuluvat, palavat ja nuhraantuvat joten uusille on aina käyttöä. Ja on yllättävän vaikeaa löytää kivoja ja käytännöllisiä! Olen aina ostellut erilaisista joulu yms myyjäisistä alusia pannuille ja padoille. Huovutetut ovat olleet meillä ihan suosikkeina, mutta niihin vaan tuntuu liimaantuvan kaikki ruokatahrat ja muut. Olen nähnyt myös todella kauniita eri värisistä huovutetuista palloista koottuja alusia mutta en ole raaskinut ostaa ainakaan vielä. Huopaisia alusia on vähän ikävä pestä, se on ehkä niitten huonoin puoli.


Joskus meillä oli lahjaksi saatu viinipullon korkeista tehty alunen, mutta siitä irtoilivat korkit kun padat ja pannut olivat tarpeeksi kuumia. Ja jos syödään pataruokaa tai vaikka makaroonilaatikkoa, ollaankin aikas pulassa pannunalusten kanssa kun pitää asentaa kaksi yleensä pyöreää alusta vierekkäin. Paras olisi yksi iso neliömäinen alunen, mutta sellaisiin ei oikein törmää. Ollaankin käytetty ripsi kankaisia pöytätabletteja kahta päällekkäin.



Bongasin Sisustajan Sopista tosi hauskat ja käytännölliset silikoniset pannunaluset. Näitä voi asetella lomittain ja limittäin. Silikoni on meillä muutenkin suosiossa kokkailuissa: löytyy silikonista muffinssi vuokaa, ruusu vuokaa, silikoni nuolijaa/kauhaa, pullasutia j.n.e. Jotenkin sitä ei aina osaa uskoakkaan, että muovimainen materiaali kestäisi vaikka kuinka kuumaa kattilaa tai uunivuokaa, mutta kyllähän se kestää. Ja oikealla huollolla silikoni pysyy kauniina ja siistinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti