keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Iittala Outlet


Kävin lasten kanssa Iittala Outlet Arabian myymälässä. Onneksi poitsu veteli päikkyjä vaunuissaan ja onneksi typsy alkaa olemaan siinä iässä, ettei tule norsu posliinikaupassa efektiä :-D. Tarkoitus oli etsiskellä ristiäis lahjaa mutta monia omiakin tarpeita ja haluja tuli kartoitettua. Lahjaksi löytyi vanhat kunnon perinteiset Muumi aterimet. 

Arabian Iittala Outletin ohessa on myös Finnlaysonin Outlet myymälä. Siellä on aina hyviä aleja, paljon lasten tuotteita ja myös täkkejä ja tyynyjä. Tällä kertaa lakanoille ei ollut tarvetta joten ohitettiin ne aika nopeasti, mutta varmasti löytöjä tulisi jos niitä etsisi.

Iittala Outletissa on todella hyvät kakkoslaatu valikoimat. Eikä kakkoslaatu tuotteista todellakaan huomaa, miksi ne ovat kakkoslaatua vaikka kuinka tarkkaan tutkisi. Hinnat ovat heti kohtuullisemmat eikä rikkuminenkaan  niin harmita jos tuotteesta ei ole aivan super hintaa pulittanut. 

Ihastuin Iittala Outletissä tosi moneen astiastoon. Iittalan uusi ja aivan uudenlainen Sarjaton sisälsi todella kauniita astioita. Sävyt olivat hillittyjä, valkoisen ja muutaman murretun värin seoksia ja myös astioiden kiiltävyys aste vaihteli. Ruskea pikkuisilla "havunneulas tyyppisillä" kuvioilla koristettu murokuppi oli mattapintainen, kuten myös muutamat muut kulhot, ja taas mukit kiiltäviä. Sarjaton tuotteita yhdistää muotokieli ja ajattomuus. Ihastuin tähän astiastoon kyllä tosi paljon, kattaus näyttää kivan huolettomalta mutta kaikki tuotteet sopivat yhteen.

Toinen ihan uusi tuttavuus oli Rörstrandin Filippa K astiat. Mustavalkoinen, graaffisen pelkistetty mutta kuitenkin yksityiskohdilla kuorrutettu tyyli miellytti tosi paljon. Mukien hauska "kertakäyttömäisyys" ja erityisesti käsin piirretyn oloinen mustavalkoiset siksak reunaiset astiat hurmasivat niin täysin että toivoisin suurempaakin astia tarvetta meille. Rörstrandin posliini on minusta muutenkin ihastuttavan näköistä, muodot ovat sirompia kuin Iittalan ja Arabian tuotteissa.



Arabian Tuokio on myös klassisen kaunis sarja. Perus sininen yhdistettynä valkoiseen toimii posliinissa erityisen hyvin. Yksinkertainen kuvio toistettuna tekee Tuokiosta tosi hehkuisan. 


Rörstrandin Mon Amie sarja on hauskasti tosi saman tyyppinen kuin Tuokio, vain koristeellisempi. Tulee mieleen Suomalaisten ja Ruotsalaisten erot... että Suomalainen tuote on ankarampi ja yksinkertaisempi ja Ruotsalainen taas koristeellisempi. Mon Amiessa miellyttää sama valkoisen ja sinisen yhteisyys. 


Aino Aaltoa olisi ollut alessa eri värisinä. Minä olen siihen kyllä jo vähän kyllästynyt, vaikka klassikko onkin. Tai ehkä juuri siksi? 

Eniten mieleen jäi ehkä Filippa K sarja. Luulen, että kaikki kuppi ja lautas toiveet menevät nyt ihan uusiksi. Tuo mustavalkoinen käsin kuvitetun näköinen astiasarja vei sydämen kokonaan! Kukas tulisi meille paiskomaan astiat lattiaan (no taisin ite vastata kysymykseeni :-D lapsethan ne) niin saisi vanhat tylsät korvattua Filipalla? :-)

2 kommenttia:

  1. OI, aivan ihania nuo Filippa K:t! Mullekin uusi tuttavuus, mutta nyt on pakko päästää tutkimaan niitä tarkemmin. Tuossa kuvassa näyttävät superkivoilta.

    Sarjatonkin mua miellyttää kokonaisuutena, mutta en tiedä päädynkö sitten kuitenkaan niitä meille hankkimaan. Mun suosikkikuvio niissä on se kuusennäköinen juttu mustavalkoisena, ehkä sitä yhden kipon verran voisi...

    Tuokio miellyttää myös, mutta meillä oli lapsuudenkodissa käytössä ne Arabian Valenciat, joten musta tuntuu että mun sininen kiintiö meni siinä täyteen niin ihanat kuin ne onkin. Siinä muten sitä sinivalkoista koristeellisuutta myös kotimaisessa mitä hait tuon Mon Amien kohdalla ;)

    Aino Aallon lasit on mustakin enää vain tylsiä. Mutta voihan se olla että ne joskus taas iskee. Saatiin juuri sarjan maljakko lahjaksi ja pahoin pelkään että pystynyt esittämään olevani yhtä innostunut siitä kuin lahjan antaja :-/ Hyvän mallinen maljakko se tosin on käytössä ollut, joten on siinä perää miksi ne vuosi toisensa jälkeen tekevät kauppansa :)

    VastaaPoista
  2. Joo eiks ookkin Filippa K:t upeita! Olin jotenkin ihan että whow, tällaisiakin astioita voi olla! Ja se on paljon se, kun nykyään tulee joka paikasta uutta ja ihanaa kuosia ja muotoa sitä helposti "turtuu" ja pitää olla kyllä jotain tosi säväyttävää että jää mieleen.

    Mulle tuli Sarjattomasta hassu "sota aika" tunnelma ja myös kesämökki mieleen. Kauniit ja hillityt sävyt, mutta ehkä se sekalaisuus kuitenkin vähän häiritsee. Että kun kerta sarjaa lähdetään ostamaan niin sitten saisi olla mätsäävä kokonaisuus. Mätsäähän tuokin kyllä, mutta ei ihan totutulla tyylillä.

    Valencia on tosi upea klassikko mutta vähän mummola tyylinen kieltämättä. Hurjissa hinnoissa ne nykyään liikkuvat käytettyinä. Sininen on posliinissa ihana aina, mutta ei ominta tyyliä.

    Aino Aalto maljakko on kuin tehty tupla puntille tulppaaneita. Mutta tylsä se on, ei siitä mihinkään pääse :-D

    VastaaPoista