maanantai 10. syyskuuta 2012

Kaisaniemen Kodin ykkösessä

Nyt on sitten Helsingin keskustaan palannut kunnollinen iso sisustus tavaratalo. Onhan keskustassa myös Stokka ja Graniitti Anttila ja sitten lukuisia pienempiä liikkeitä, mutta tuota Kaisaniemen Kodin ykköstä tuli kyllä kaipailtua moneen moneen kertaan kun se poissa oli. Uusi rakennus on arkkitehtoonisesti silmiä hivelevä, eipä sitä edes enää muistakkaan mitä paikalla aiemmin oli. Samoilta ovilta pääsee myös Yliopiston kirjastoon ja metrolla pääsee Kaisaniemeen helposti kuten ennenkin.

Jos Kodin ykköseen tulee asiaa mennään yleensä Espooseen, siellä on valtava ykkönen. Tämä Helsinkiläinen on kuitenkin näppärä metron ja muiden julkisten takia. Paikka on esteetön mutta pienen miinuksen antaisin kyllä hissien "piilottamisesta" huurrelasi ovien taakse. Kun vaunuilla oltiin liikkeellä pörräilin moneen kertaan eessuntaassun tavarataloa ennen kuin kysymällä selvisi että hissit ovat ovien takana heti kassojen vieressä. Rullaportaat toki löytyy mutta niihin ei vaunuilla tietty pääse. Tuolta puuttuvat myös ostoskärryt, mutta niiden tilalla oli jännän näköisiä pitkän omaisia muovisia ostoskoreja joita tavallaan vedettiin perässä vinottain.

Etsin Kodin ykkösestä vähän viherkasvi ja kylppäri juttuja ja nämä molemmat olivatkin K1 kerroksessa. Niinpä kävinkin ensin läpi ykkös kerroksen, jossa näytti olevan paljon astia tarjouksia plussakortilla. Riedeleitä katselin pitkään, niille olisi ollut joku esittelijäkin pian tulossa paikalle ja samoin Bialettin mokkapannua. Meillä juodaan lähinnä espressoa ja nykyinen mokkapannu alkaa olemaan aika nuhruinen. Bialetteissa on vielä se hieno lisä että kahva on muotoiltu käyräksi niin etteivät näpit pala. Tässä meidän mallissa saa aina olla varomassa. Bialetteja löytyi värillisinä, limehtävän vihreänä ja pinkkinä.

Bialettin hauska väritys ja fiksu muotoilu. Kuva http://janinevasta.com/
Lakana osastolla katselin pussilakanoita mutta en löytänyt mitään hyvää tarjousta aikuisille. Kun ei niitä pussilakanoita tarvita niin pitäisi ainakin tulla joku shokki ale että kehtaisi ostaa :-D. Lapsille olisi ollut kaikkea ihanaa, erityisesti Anno Kidsin Bearwood lakana jotenkin sykähdytti. Sopivan retroinen tyyli ja jonkin sorttinen lapsuusmuisto fiilis noissa lakanoissa.

Bearwoodin pussilakana setti. Kuva: Kodin ykkönen
Vallila Interiorsia oli verho osastolla paljon kuten myös suihkuverhoina. Pisti ihan harmittaen kun ollaan juurikin ostettu uusi suihkuverho, kyllä Vallilan kangas olisi niin hieno. Sitten vaan iskisi se valinnan vaikeus... :-D. Yläkerrassa oli myös kokonaisia sisustus ratkaisuja vähän Ikean tyyliin, olohuone syksyn sävyissä esimerkiksi. Eräässä tällaisessa huoneessa oli mustia ja punaisia kahdeksikon muotoisia tyynyjä, ne näyttivät hauskoilta ja ihan uudenlaisilta.

Koziolin Kazimir raastin. Kuva: Kodin ykkönen
Alakerrassa oli tietysti se kaikkein vaarallisin osasto, nimittäin Mix. Täynnä pientä, värikästä ja lapsellista koriste esinettä, upeita lahja papereita ja vähän tarpeellistakin kuten mukeja ja kannuja ja tarjottimia. Ricen kaksi väriset, perinteisen malliset melamiini muovimukit ovat aina ihastuttaneet tosi paljon, mutta ovat ne kyllä aika kalliita muoviksi. Samoin kana kuosinen vesikannu oli todella suloinen, mutta hintaa silläkin oli. Ihastelin myös Koziolin tuotteita, kuten jännää raastinta. Koziolilla on myös päällekäin pinottavista tasoista koostuva kolmi kerroksinen leivosteline. Leivostelinettä olen hinkunut jo pitkään, mutta en ole löytänyt ihan nappi ostosta. Ikean kerros leivosteline on kyllä ihan kiva, voi olla että hommaan sen ellei joku iske minua suorilta jaloilta. Hassua vaan todeta, että tuota kirjavaa muovi tavaraa mitä Mix osastolla oli saa ihan oikeasti tosi paljon halvemmalla Tigeristä.
Kyllä nämä Ricen melamiini tuotteet vaan ovat ihania. Kuvat Rice.dk
Alakerrassa oli myös säilytys osasto. Monenlaisia hienoja säilytys bokseja löytyi, kuten kukikkaalla kankaalla päällystetty "maatuska" logiikalla toimiva laatikosto. Mutta lähemmin tarkastellessa huomasin että laatu ei ollut ihmeellinen. Sen sijaan iso säilytys rahi vaikutti tosi kiinnostavalta. Se oli ihan huonekalun kokoinen, eri värejäkin löytyi ja kamaa menisi varmasti tosi paljon sisään. Ilman autoa en ruvennut mitään isoa raahailemaan vaan tyydyin pariin Luhta Homen koriin. Sen lisäksi ostin vessaharjan vaihto harjaksia (aikas tylsä ostos noin ihanassa kaupassa) ja lannosta viherkasveille. Viherkasvi osastolla oli aivan hurmaavan ihania Polka Dot kannuja vihreällä pohjalla. Sen lisäksi alakerrassa oli myös tekniikka osasto, mutta se ei kyllä minua kiinnostanut. Supermarketkin löytyy, mutta tällä kertaa suuntasimme kahville Kluuvin Robertsiin.

Mutta kyllä vaan jäi vaivaamaan ne Vallilan suihkuverhot. Miksei kukaan ole aikaisemmin keksinyt että suihkuverhokin voi olla design eikä jotain kalan kuvia vaan? No onneksi suihkuverhot ovat käytössä kuluvia, ehkä minäkin saan oman vessa Vallilan ennen pitkää :-D

Viiskulma suihkuverho
MonAmour suihkuverho. Kuvat Vallilan kaksio

2 kommenttia:

  1. Olispas tuo Vallilan viiskulma ihana suihkuverhona! En mäkään ole ajatellut että suihkuverho voisi olla jotain "aitoa". Kun kalat alkoi kyllästyttää niin ollaan vedetty perusvalkoisella. Pitääpä muistaa tuo, jos uudessa kylppärissä on verholle tarvetta!

    Noita Ricen kanamukeja meillä on pari. Ovat tosi ihania ja värit on pysyneet tiskikonepesusta toiseen moitteettomina. Meillä on myös niitä Ricen muovisia värikkäitä haarukoita & veitsiä, eikä niissäkään ole valittamista :)

    Nyt tarttis sit vissiin tehdä retki keskustaan uutta kauppaa ihmettelemään. Kiitos esittelystä :)

    VastaaPoista
  2. Niinpä, aito kuosi suihkuverhossa on kyllä mahtava. Marimekkoa on näkynyt, unikkoa eniten, mutta se on tosi "nineties" kuosi etenkin sinisenä. Meillä on ollut just tätä kala meininkiä ja muuta kylppäri henkistä, ihan hauskoja mutta ei oman maun mukaisia. Joskus näin vahakankaan suihkuverhona mutta epäilytti vähän miten se toinen puoli kestää..

    Voi voi voi, nuo Ricet mua vaan vaivaa. Menis vaan nuo vanhat halvat ikean muovi mukit rikki niin kehtaisi ostaa uusia. Vaan tuskimpa menevät.. sen verran kestäviltä vaikuttavat.

    Suosittelen kyllä retkeä, taitaa olla hyvät parkki tilatkin ja samalla reissulla voi poiketa Kluuvissakin ihailemassa Maatila toria ja ihania putiikkeja. :-)

    VastaaPoista