sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Täydellisen eväsrasian metsästys

Tarvittaisiin eväsrasia, tai kaksi. Sepäs onkin ollut aikasmoinen haaste! Lapsilla on ollut käytössä ihan kivoja, kumi reunaisia valkoisia rasioita mutta ihan omia vain heidän käyttöönsä tarkoitettuja on alettu haluamaan. Itseasiassa meillä olikin jo eväsrasia Barbapapa kuviolla, joka näytti ensikatsomalta oikein hyvältä kaksine lokeroineen mutta käytössä huomattiin ettei rasia pysy kiinni ja on myös vaikea avata pikku käsillä. Barbapapa rasia jäi siis kaapin nurkkiin pyörimään. Yllättävän vaikea löytää hyvää rasiaa. Olen tosi ihastunut Blafren peltisiin rasioihin ja molemmilla lapsilla onkin omat rasiansa. En vaan osaa oikein tuollaista pelti rasiaa mieltää eväsrasiaksi, jotenkin arveluttaa mahtavatko kosteat eväät sen ruostuttaa. Ja se rämähtävä ääni joka peltisestä rasiasta tippuessa pääsee on kyllä niin ärsyttävä, että mielummin ei kiitos. Eväsrasioiden hinta erot ovat valtaisat, löytyy kolmesta eurosta kolmeen kymppiin. Mistä sitä sitten maksaa, sitä sopii miettiä, maksaako merkistä vaiko laadusta vaiko kummastakin? Saako halvalla hyvää?


Tupperwaren voileipä rasia ja Babushka trio ovat hauskoja ja iloisen värisiä ja varmasti kestäviä, onhan kyseessä laatu merkki. Näitä sopii harkita vaikka arvelenkin että lapset haluisivat bokseihinsa jonkun kuvan. Kuva: Tupperware
Blafren ihanille kuoseille ja materiaaleille sytyn kyllä aina. Mutta ehkä tuo termari olisi enemmän meitä? Muovissa on kyllä puolensa. Kuva Nordic Barn.
S ryhmän oma lasten merkki Ciraf, jolla on nykyään todella kivoja ja kauniita yksityiskohdilla ja hauskoilla jujuilla kuorrutettuja lastenvaatteita, on lanseerannut tämmöiset hauskat otukset. Meillä on noita mukejakin. Näissä eväsrasioissa olisi hinta kohdillaan. Ehkä kaipaisin haarukalle omaa syvennystä. Kuva Prisma.fi. 
Sitten olisi maineikas Frozzy pack. Kansi pannaan pakkaseen ja se säilyttää ruuan viileänä jopa 7 tuntia. Tämä olisi kesäisille uimareissuille kyllä aivan hitti! Toisaalta lapsilla on eväinä enemmänkin voileipä tyyppistä kuin vaikka salaatteja. Mutta tuleehan sekin muuttumaan! Rasia on myös todella tyylikäs ja sitä jaksaisi katsella pidempäänkin. Kuva Lekmer.fi. 
Tämä Eva Solon eväsrasia on sekä henkeä salpaavan tyylikäs että moni käyttöinen. Siinä on jopa haarukka syvennys. Hinta on tietysti suolainen kuten merkkituotteella kuuluukin. Kuva FinnishDesign Shop. 
Näitä Partioaitan Light my Fire boxeja on näkynyt leikkipuisto ruokailuissa. Näissä tulee mukana haarukka-lusikka. Kuva Partioaitta. 


Smurffi eväsrasiat ovat minusta yllättävän kivoja kaikessa raikkaudessaan ja perus värisydessään. Polka Dot tehoaa aina ja Smurffi hahmot, vaikkei niitä ole meillä niin luettukkaan, ovat mielestäni hauskoja. Lapsetkin varmaan tykkäisivät näistä. Kuva Br-lelu. 

Valinnan varaa riittää! Tärkeintä eväsrasiassa on tietysti käytettävyys, helppo avaus sulku mekanismi ja kestävyys ja konepestävyys. Monia näistä pitäisi tutkailla ihan käsissään, koska Barpapapa eväsrasian kanssa kävi juuri niin että se näytti netissä ihanalle ja livenä osottautui tosi hankala käyttöiseksi. Ciraffeja pääsee testailemaan Prismassa ja kyllähän nuo muutkin liikkeet Helsingistä löytyvät.

2 kommenttia:

  1. Meillä on yksi kuviollinen Tupperin Babushka jonka sain viime keväänä joltain kutsuilta tilaajalahjaksi. En tiiä oliko sitten vaan joku erikoiserä?

    Mä tykkään noista Cirafin hahmoista tosi paljon. Meiltä löytyykin sarjan juomapullot.

    Meillä oli kesän parhaat eväsrasiat ihan perus Ikean pyöreät rasiat. Mut olishan jotkut nätit tai tyylikkäät toki kivemmat :)

    VastaaPoista
  2. Cirafin hahmot on kyllä tosi veikeät, juuri katsoin että löytyy naulakkoina ja kelloinakin ja peräti lakanoina. Prismaan oli ilmestynyt myös aina jokapaikassa olevien Angry Birdsien eväslaatikon lisäksi myös Barbapapa teemainen joka näytti varsin näppärältä.

    Niin se menee, että usein paras juttu arki käytössä on joku ihan simppeli. Ja vasta tosi elämän testissä huomaa mikä on tärkeää ja mikä ei.

    VastaaPoista