torstai 18. lokakuuta 2012

Haaste: lempiastiat

Puistolassa blogista tuli tällainen hauska haaste kertoa lempiastioista. Astioita on ollut elämän varrella monet, lahjoiteltu eteenpäin, pantu kirpulle ja joskus vaan rikkuneet itsekseen :-D. Nuorempana kun astiat oli halvempia, niitä rikkuikin herkemmin. Eikä silloin ollut sarjoilla niin väliä, lautaset oli eri paria.  Nykyään noista astioista saa kyllä paljon iloa silmälle ja ehkä parasta keittiön välineissä on, että asiat ja tarpeet muuttuvat, saa luvan kanssakin hommata uutta. Meille on pitkään ollut hakusessa hyvät, kestävät ja kauniit arki lasit. Ei ole vielä sattunut vastaan ihan nappi hankintaa jossa hinta olisi kohdillaan, joten eripari laseilla mennään. Paitsi juhlissa joissa käytetään sitten ihania mutta hauraita perintö laseja.

Kaksi suosikki lasiani. Vasemmalla ihan perus halpislasi, en edes muista mistä. Tykkään klassisesta muodosta ja paksusta pohjasta. Oikealla olevia Erkkitapio Siiroisen Barokki laseja meillä on enää kaksi, niitä on särkynyt ajan saatossa vaikka ne ovat aika tukevaa tekoa. 

Riedelin laseja on kertynyt monen monta. Samppanja lasejakin on kaksi sekä eri rypäleille omansa, mistä en niin perusta. Minulle lasit ovat ensi sijassa kauniita siroja viinilaseja. Riedelejä pitää kyllä käsitellä varoen, niin ohut reuna niissä on. Muoto on kauneudessa vertaa vaillan!
Nämä vanha Arabia lautaset ja kupit ovat ihan super suosikkeja! Pidän kovasti piirretyn näköisestä, ajattomasta kuvioinnista. Näitä voi pestä pesukoneessakin. Valitettavasti en ole löytänyt näiden nimeä mistään, muuten niitä voisi  etsiä netistä lisääkin. Mainiot arki lautaset. Saatu isomummon ulko aitasta perinnönjaossa jo kauan sitten, onneksi säilynyt ehjänä suuri osa. 
Muumi leipälautanen ja muki. Uudempia hankintoja. Mustavalkoinen ihastuttaa tällä hetkellä tosi paljon. 
Arki syvät astiat, Teemaa. Nämä ovat tosi hyvät kaikkeen syömiseen, keitot ja salaatit ja pastakin menee näistä. Meillä ihan tosi ahkerassa käytössä. Ostettu kakkos laatuisena Outletistä, joten särkyminenkään ei niin harmita. Haarukka ja veitsi ovat Heirolia Prismasta. Kutsutaan niitä Halpis Hackmaneiksi. Mietittiin pitkään mitkä haarukat, veitset ja lusikat Hackmanilta ostetaan. Sitten löytyi nämä n puolet halvemmat Heirolit, niiden klassinen muoto ja käteen sopivuus miellyttivät. 
Kaikki ovat tainneet jo tehdä tämän haasteen kun olin maijamyöhäsenä mukana kiire viikon takia. Olipas hauska haaste! Ihan uudella silmällä alkoi katsomaan tuttuja arkisia astioita.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa kun osallistuit! :) Mikä siinä onkin että arkilaseja on niin vaikea löytää? Ei ole meillekään tullut täydellisiä vastaan. Kai se sitten joku päivä vielä natsaa :)

    VastaaPoista
  2. Lasit menee usein vähän siinä sivussa, kivampien astioiden ohessa. Kun ne on vielä lasinvärisiä eli värittömiä ei ehkä tule tarkisteltua niitä "sillä silmällä". Tämä postaus kyllä inspiroi panostamaan eli kiitos vielä haasteesta. Ehkä tuo sekalais lauma lasikaapista vaihtuu vielä paljon parempaan sarjaan :-)

    VastaaPoista