torstai 25. lokakuuta 2012

Ysmytellen

Käytiimpä Marimekon Ysmyissä Herttoniemessä kun ne kätevän matkan päässä olivat. En ole ennen käynyt tuossa "pää" Ysmyssä vaikkakin kyllä Herttoniemen tehtaanmyymälässä olen käynytkin enkä kyllä yhtään osannut varautua mikä härdelli siellä oli. Usko meinasi ruveta loppumaan kesken heti ovella kun näytti että paikkaan on jonoa. Kahden lapsen kanssa ei olisi ollut toivoakaan, onneksi oli vain yksi mukana. Monilla oli lastenvaunut mutta ahdastahan siellä oli kuin Hullareilla. Kassajonot olivat valtaisan pitkät, mutta etenivät aika nopeasti sentään. Myyjät olivat todella mukavia, esim lakana pisteessä ja lastenvaate osastolla oli oma palveleva myyjänsä. Minulle tuotiin myyjän toimesta iso kankainen "ostoskori" kun en sellaista älynnyt ottaa.
Uusi pussilakana kelta violetteine sävyineen

Koko iso tehdashalli oli täynnä hyviä tarjouksia. Servettejä otin heti neljä pakettia 5 eurolla, samoin lasten sukkia kolmet 10 eurolla. Toppiksia ja villakangas takkeja olisi lähtenyt kohtuuhintaan, mutta niille ei nyt ollut tarvetta. Sen sijaan pussilakana tuli ostettua, todella kaunis. Oli vaikeaa valita ja Pikku Jätski jäi vaivaamaan aika paljon. Pussilakana setit maksoivat 35 euroa, mielestäni erittäin kohtuullista lakanoista.
Superpirtsakat leggarit typylle

Lapplisa astiapyyhkeitä ja uudet patakintaat Juhannusruusu kuosilla osuivat heti ostoskassiin. Kylpytakkiakin katselin mutta sen tarjous ei ollut aivan niin hyvä mielestäni. Muutama vanha pyyhe tuli korvattua uusilla, upean turkoosi vihreillä pyyhkeillä. Olenkin pitkään haaveillut päästä eroon parista lankanousuisesta kulahtaneesta pyyhkeestä.

Lapsille tuli sukkien lisäksi ostettua pilkku sukkiksia isosta korista sekä typsylle ihanat kukkaleggarit. Lastenvaatteita oli kyllä kanssa myynnissä paljon ja joululahja varastoja olisi voinut alkaa täydentämään, mutta porukkaa oli niin paljon että oli vähän vaikeaa edetä.



Lapplisa astiapyyhkeet ihastuttivat valkoisella pohjalla. 

Ja tietty kangasosastolla kävi hurja vilske. Metritavarana kankaita tuolta olisi saanut todella montaa erillaista ja todella edullisesti, mutta sitä varten olisi pitänyt varautua pitkään odotukseen ja olla ehdottomasti yksin liikkeellä. Oikein jäi moni kangas kutkuttamaan ja harmittamaan...
Marimekon Sukat makkaralla juomalasi. Kuva: Finnish Design Shop
Hyvässä seurassa Siirtolapuutarha muki. Kuva: Finnish Design Shop

Raskaan ja hikoiluttavan shoppailun jälkeen olikin ihana pyörähtää talon taakse Maritorin Marikahvilaan, jossa sai nautiskella Ysmyleivoksen kahvin kanssa. Marikahvilassa kaikki astiat olivat tietysti itsestään selvästi Marimekkoa, ihastelin kovasti esimerkiksi Sukat makkaralla lasia, niitä oli punaisina, vihreinä, savunharmaina, keltaisina ja läpinäkyvinä ainakin. Tuollainen leveä lasi ei keikkaisi kumoon. Samoin muut Marimekon Hyvässä seurassa astiat ihastuttivat selkeydellään ja vankalla olemuksellaan. Marikahvilan katto oli somistettu auki olevin erikuosisin sateenvarjoin, hauska idea! Marimekkoa en olekkaan ottanut mukaan harkintoihin miettiessäni astiastoja, mutta nuohan olivat todella kauniita!

Hikinen mutta kannattava reissu, onneksi tuli tehtyä!

2 kommenttia:

  1. Monenko aikaan te siellä olitte? Mekin nimittäin pyörähdettiin kuuden pintaan :) Ryysistä oli kyllä tosiaan riittämiin!

    Nuo sukat makkaralla lasit muakin on jo jonkin aikaa ihastuttaneet ulkonäölllään mutta nyt kun pääsin käteen ottamaan niin mietitytti että mitenkähän kestävät kun tuntuivat olevan niin ohutta ja kevyttä lasia..? Meille tuli pari hyvässä seurassa tarjoilukulhoa, mulle laukku ja pojalle ruokalappu. Vaatteita tai lakanoita en kertakaikkiaan jaksanut alkaa penkomaan siellä ruuhkassa, joten ne nyt jäi. Kiva että sä löysit niistäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, oltiin aamupäivällä mukama taktisesti pois muiden jaloista... eipäs sit niin mennykään :-D. Totta kyllä että makkarasukka lasit ovat tosi kevyitä, ei ehkä vala uskoa siihen että säilyisivät tiskikoneessa ehjinä? Ai että ne ruokalaput on mun mieleen kanssa, mutta meillä on sellaisia ihan liikaa jo ennestään, ei tosin Marimekkosia. Ja laukut tietysti, muita reppuja kuin Marimekkoa en ole käyttänyt tosi pitkään aikaan, ovat kestäviä ja ergonomisia. Ja ne kuosit... oijoijoijoi. Olisi aikaa, taitoa, plus rahaa niin uudistaisin kaikki kodin kuosit Marimekoiksi, nyt juuri tuntuu siltä :-)

      Poista