maanantai 15. lokakuuta 2012

Heijastimien heijastusta

Huomasin että meillä on ihan liian vähän heijastimia. Minulla oli pitkään Sulka heijastin, mutta se katosi   jonnekin jälkiään jättämättä... oli jo kevätpuoli joten uutta en hankkinut. Marimekon Lintuheijastin oli aivan ihastuttava, mutta typsy repi sen rikki joskus pahimmassa uhma raiviksessaan... harmi ettei niitä vaan enää saa mistään.
Ihastuttava sulka heijastin. Kuva: Ruohonjuuri

 Edelleen on olemassa Vanhan Joulumyyjäisistä ostettu tähtimäinen heijastin joka on kyllä kaunis, mutta pistelee ikävästi käsivartta laukun olkaimessa heiluessaan. Lapsillakaan ei ole ollut kovin järkeviä heijastimia lukuunottamatta haalarien omia heijastimia. Meillä on Claes Ohlsonin käsivarteen "napsautettavia" neon keltaisia heijastimia mutta ne eivät ole ainakaan kauhean kauniita vaan niitä tulee käytettyä lähinnä pakosta.

Heijastin puutoksen herättämänä tilailin Saintexista aivan ihastuttavia kirjain heijastimia. Ihan kaikkia kirjaimia ei ole, mutta luulisi että niitä tulee. Suomalaisesta kirjakaupasta saa myös kirjain heijastimia jos sinnepäin on asiaa.
Pehmoheijastin. Kuva: Pahis kauppahuone

Pehmoheijastimista meillä ei olla kauheasti innostuttu, niin supersuloisia kun ne ovatkin. Jotenkin ei ihan luotto riitä, että pehmoeläin heijastimet oikeasti toimisivat. Perinteinen kovahko materiaali tuntuu parhaalta. Sitten on vielä näitä ilmaiseksi jaettuja pankkien, vakuutusyhtiöiden ja puolueiden yms heijastimia joilla alkaa olemaan aikasmoista retroarvoa, mutta meille ei ole tainnut tallentua yhtään.

Heijastimet voivat parhaimmillaan olla kuin koruja, kuten tämä heräteostoksena tehty Papayan heijastin pinni. Alla mainiot kirjainheijastimet.

Paola Suhosen suunnittelema vihreä Perhos heijastin on ihan sananmukaiseti kuin koru ketjuineen kaikkineen. Tähän olen ihan rakastunut, saisikohan tämän vaikka joululahjaksi? Kuva: Saintex. 

2 kommenttia:

  1. Tuossa perhosessa on sama ketju kuin siinä munkin kuplassa - olen edelleen aivan ihastunut siihen! Enkä ole onnistunut sitä vielä missään katkaisemaan ;) Nuo kirjaimet on just niin kivoja kuin ajattelinkin. Niistä löytyy vissiin kaikki aakkoset..?

    Heitin sulle haasteen, vaikka jotain lemppariastioitasi oletkin jo esitellyt :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä vissiin löytyy kaikki aakkoset mutta löytyykö ääkköset, sitä en tiedä :-D. Mietin et ään pisteiden laittaminen voisi noihin olla haastavaa... harvan nimi tosin sillä kirjaimella alkaa ellei halua hankkia ÄITI heijastinta.

    Kiitos haasteesta, tosi mukavaa! Olen ehtinyt jo kuvata lemppari astiat, yritän tänä iltana kirjoittaakkin niistä. Kiitos vielä, hauskoja tämmöiset haasteet :-)

    VastaaPoista