sunnuntai 26. elokuuta 2012

Johdot piiloon?


Kaikissa kodeissa on varmaan tämä sama ongelma, miten saada johdot, piuhat, akut ja kaapelit piiloon? Ne ovat pölyn kerääjiä ja epäesteettisiä hässäköitä joista saisi olla pyyhkimässä pölyä ihan jatkuvasti! On tietokoneen, kaiuttimien, kameran, kännykän ja niinedespäin johtoja ja latureita lattianraja ja tietokone pöydän takatausta täynnä. Nyt on alkanut tämä asia harmittamaan siinä määrin että ratkaisun on löydyttävä pikaisesti. Johtojemma nettisivuilla on fiksun näköisiä "bokseja" jonne saa jatkojohdot ja laturit piiloon. Mietin mikä noista olisi eniten meidän tyyliä? Pitäytyäkkö valkoisessa vai ottaakko joku repäisevä shokkiväri? 

Musta johtosukka. Kuva Johtojemma.fi 
Keltainen kaapelikouru. Kuva Verkkokauppa.com
Värikkäitä Johto-jemmoja. Kuva Johtojemma.fi

Ja sitten toinen ongelma, johtojen siistinä pitäminen. Johtosukka tyyppinen ratkaisu olisi hyvä. Työpaikalla oli vähän vanhanaikaisen puhelimen johtoa muistuttava "kiekura" jonka sisään oli tungettu johtokimppu. Olisikohan näitäkin "disain" versioina, vinkeämpinä kuin perus harmaa tai musta. Oikealla nimellä hakeminen aiheutti pään vaivaa, mutta ilmeisesti johtosukka ja kaapelikouru ovat hyviä hakusanoja. Verkkokauppa.comissa myydään erilaisia kaapelikouruja, keltaisiakin. 

Lehti nippuside. Kuva Soma.net
Johtolintu. Kuva Soma.net

Meillä on Soma.netistä tilattuja lehti nippusiteitä joilla olen liitellyt tietokoneen johtoja yhteen. Lehti on hauska mutta yleis vaikutelma on silti jotenkin sekava ja sitäpaitsi nippusiteistä jää törröttämään terävä piikki aina. Eikä niitä voi avata sulkemisen jälkeen. Soma.netistä löytyy myös tosi hauskan näköinen johtolintu. Meillä ei vain tuollaisia seinälle kiemurtavia johtoja ole ja sitäpaitsi epäilen että kuopuksen mielestä punainen lintu ja vihreät lehdet olisivat turhan kiinnostavia ja sitten johto repsottaisikin lattialla. 


6 kommenttia:

  1. Onpa tosi somat nuo lehdet + lintu näissä kuvissa! Mutta sulla on kyllä vinha pointti siitä liiallisesta kiinnostavuudesta noiden pienimpien mielessä...
    Tuo keltainen johtokouru olisi kanssa kiva väripilkku!

    Meillä on johdot johtolistan sisällä, mun mielestä varsin toimiva ratkaisu kun johtoja oli paljon. Näyttää oikein siistiltä paikallaan vaikka ei mitään spesiaalia olekaan. Eli tämmöistä http://www.verkkokauppa.com/fi/product/24990/cggcx, tosin taidettiin ostaa K-raudasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkistä ja vinkistä! Tuollainen siisti ratkaisu puolustaa kyllä ehdottomasti paikkaansa. Kaiken ei tarvitse kotona huutaa huomiota että huomio kiinnittyy olennaiseen sisustuksessa...

      Minuun on iskeytynyt pahanlainen lintu hulluus! Paitsi ei änkkäri :-D

      Tilattiin lasten huoneeseen Chick a dee palovaroitin nyt ja sen mukana tuli mainosläpyskä jossa oli aivan hurrmaavia lintu juttuja. Kuten lintunaulakko, lintu suolasirotin jne... Pieni mökki jossa avaimet roikkuvat ja josta lintu kurkistaa esiin. Oi! Mutta mulla kyllä kulkevat avaimet taskussa tai laukussa, eihän niitä muistaisi jos ne roikkuisivat jossain linnun pöntössä :-)

      Poista
    2. Mä olen noita samoja lintujuttuja ihastellut. Chick a deen haluisin lastenhuoneeseen ja se Qualyn (onkohan sama mitä tarkoitit) avaimenperäpesä on myös ollut harkinnassa. Samoin kuin lintunaulakonkoukut. Yhteen ihanaan lintuiseen ovinaulakkoonkin olen silmäni iskenyt. Pöllöjä meille tuli viime vuonna vähän liikaakin, joten nyt on joutunut miettimään tarkkaan... Ja sit kun kattoo noita mun blogien nimiä niin ihmettelee että mikä ihmeen piilolintufani mä olen ollut jo pitkään huomaamattani ;DD

      Poista
  2. Oi linnut! Tänään juuri löysin jostain ihanan sisustus idean. Seinään maalataan mustalla tai tummalla "lankoja" ja näille langoille kiinnitetään eri värisistä papereista, tapeteista yms. leikattuja lintuja istuskelemaan. Ihana idea, mitenhän vaan saisin muka luvan noiden lankojen maalaamiseen? Lasten tai siis typsyn huoneessa on tapetti. Poikulalla ei vielä ole huonetta mutta sellainen on tulossa.. ehkäpä sinne? Vaikka keksin varmaan miljoonamiljoona muuta ideaa ennen kuin se romu varasto on pikkumiehen huoneena :-D

    Pöllöt on olleet The Juttu viime vuoden ajan. Mä oon ihan rakastunut pöllöihin siksikin että ne on ihanan unisex ja käy molemmille lapsille. Toinen ihkuuntumis suosikki on maatuskat mutta se on selkeämmin tyttötyttö juttu.

    Juu ihan totta, piilolintufani :-D

    VastaaPoista
  3. Kivoja ideoita! Yritin katsoa soma.net, mutta ei sieltä verkkokauppaa tullut, vaan ihan joku muu sivu. Sähläsinkö jotain, vai mistä noita saa? :)

    VastaaPoista
  4. Hih se onkin vähän hassu se nimi, kun kaupan netti osoite on somanet.fi eli näin http://www.somanet.fi/. Löytyy kanssa tuosta mun sivupalkista :-)

    VastaaPoista