tiistai 28. elokuuta 2012

Toive astiastoa

Meillä tarvittaisi muutamaa uutta astia sarjaa. Kyse on leipälautasista sekä puurokupeista. Puurokupeissa löytyy tällä hetkellä Pentikin murrettua vihreää ja niihin sopivaa Anttilan halpis kuppia, joihin kumpaankin olen toosi kyllästynyt. Ja rikkikin niitä on mennyt niinkuin lapsiperheessä aina. Leipälautaset on uusittu varmaan ennen minun ja miekkosen yhteistä taivalta. Ne ovat hailean siniharmaata lasia, kestäviä ja aika tylsiä aikoinaan Stokkalta ostettuja. Silloin kauan sitten ei ollut yhtään niin paljon kivoja astioita kuin nyt eivätkä ne kyllä opiskelija budjettiin sopineetkaan ;-D Olihan minulla myös vihreät simpukka kuvioiset lautaset ja sinisiä kruusattuja viinilaseja, voi että ne olivat kamalia, silloin ihan muodin huipulla.

Huokailin ennen Iittalan Runo sarjan perään mutta mies ei innostunut. Itsekin olen jo vähän kyllästynyt, niin paljon niitä näkee. Enkä lämpiä uusille Runo astioille ollenkaan, näyttää vähän siltä kun niihin olisi väkisin tungettu lisää väriä ja kuvioita sekaisin. Vanhemmissa Runoissa on kyllä paljon ihanuutta, olen tykästynyt kovasti musta-valkoiseen ehkä max yhdellä tehoste värillä.

Pentikillä on ihania sarjoja, vanilja sarja on kiva kuten myös Geo. Jotenkin vaan olen nyt juuri kyllästynyt niihin ja kaipaan graaffisuutta ja selkeitä linjoja vaikka Geossa kyllä niitä onkin.

Kaunis Runo sarjan lautanen Talvitähti. Kuva: Iittala
Tässä uudempaa Runoa, Neitoperho. Värikäs ja pidän noista sävyistäkin mutta yleis vaikutelma on omaan makuun turhan kirjava. Kuva: Iittala
Iittalalla on myös klassikko Paratiisi jota ei melkein voi vastustaa paitsi hinnan puolesta :-D Erityisesti tuo musta-valkoinen paratiisi sarja on alkanut miellyttämään tosi paljon. Se toimisi hyvin kaiken yksi värisen kanssa, mm Koko sarjan lautasiin. Meiltä löytyy yksi iso värikäs Paratiisi tarjoiluastia jota ei koskaan muisteta käyttää kun se lepäilee keittiön ylähyllyllä.
Tämä syvä lautanen on i-ha-na. Mutta onkohan se vähän liian iso muro tai puurokupiksi? Kuva: Iittala
Sitten Iittalalta löytyy Taika sarjankin kuvittaneen Klaus Haapaniemen Korento sarja. Upeita ja koristeellisia mutta arki käyttöön ehkä liiankin? Plus nuo pikku lautaset ovat malliltaan hiukan epäkäytännölliset leivälle. Ne on varmaan ajateltu kakun ja pikkuleipien syöntiin :-D
Upea Korento lautanen. Kuva: Iittala

Entäs sitten Rörstrandin puurokulhot? Meillä löytyy Rörstrandin Peppi ja Eemeli mukit (joista laitan kuvan kun kameran lataus piuha löytyy... ne ovat ihania) ja nämä hedelmäiset kulhot tuovat väkisin hyvän mielen. Jos näitä olisi vain muutama, kirjavuus ei pääsisi häiriimään liikaa?

Näissä on Skandinaavista aihetta mistä tykkään. Kuva: Stocmann
Sitten tekisi vielä mieli Arabian Kotikaupunki mukeja. Voi että ne ovat ihania! Menisipä muutama vanehmpi Muumi muki rikki niin saisi näitä ;-D Ehkä tällaisia voisi saada lahjaksi?

Arabian Kotikaupunki muki. Kuva: Stockmann
Arabian Kotikaupunki keskusta muki. Kuva: Stockmann
Jaa a, eipä sitä ihminen tule hullua hurskaammaksi näitä ihanuuksia katsellessa! Astiat kun olisi kivat olla pitkän tähtäimen hankinta. Ihan liikaa meilläkin pyörii halpis kuppia ja kipposta nurkissa ja niistä huomaa käytönjäljen tosi pian. Kupeissa on pieniä halkeamia, kattilan feikki emali kuoriutuu tiskikoneessa pois. Värillisestä lasisesta leivos tarjoiluastiasta huuhtoontuu käsin pesussa sininen väri pois. Pitäisi aina muistaa että keittiö juttujen tarvitsee olla priimaa. Vaan oih ja voih kun halvalla saa ihania kippoja ja mukeja niin on toosi vaikea vastustaa! Onneksi joskus priimaa saa halvallakin tehtaanmyymälöistä. Turuntiellä Muurlan tehtaanmyymälässä voi tehdä aivan huimia löytöjä. Ostimme sieltä pari vuotta sitten Ristomatti Ratian ruutukaava laseja, joissa on siis New Yorkin kartta huurrelasisena. Tosi hienoja! Toinen paikka löytöjen tekemiseen on Humppila Porintien varrella, siellä on sekä Iittalan että Marimekon Outletit. Eipä noissa tehtaanmyymälöissä vaan usein tule käytyä ja ennen niissä käymistä pitäisi aina vakuuttaa auto seurue siitä, että nyt mennään ostelemaan eikä vaan katselemaan :-D

2 kommenttia:

  1. Mulla oli samat pohdinnat viime marras-joulukuussa ja kirjoittelinkin aiheesta suljetun blogin puolella. Tosia vaikea kyllä valita sellaista ajatonta mihin ei kyllästyisi. Me päädyttiin lopulta Ikean (!!!) Skyn-lautasiin, joiden epäsymmetrisyyteen olen vieläkin tosi ihastunut. Vannoin alunperin että ostetaan jotain "oikeaa" merkkiä, mutta niin vaan tuo meidän luottokauppa vei taas voiton... Vaikka astiat ovat puhtaanvalkeita, niin nuo muodot tuo kivaa vaihtelua silmälle ja sopivat niin arkeen kuin juhlaankin.

    Nuo kotikaupunki mukit ovat aivan ihania! Hitsi kun noita mukeja suunnitellaan koko ajan uusia pakko saada- malleja. Jos kaiken oikeasti ostaisi, niin pitäisi olla yksi kirjakaappi pelkkiä mukeja varten ;)

    VastaaPoista
  2. Ovatpa upeita nuo SKYN sarjan tuotteet! Tarjoilu kulho onkin tuttu. Kyllä edullinen vaan houkuttaa, etenkin kun tässä elämän vaiheessa keramiikka tavaraa pirstoutuu lattiaan lasten toimesta :-D. Meillä onkin Iittalan Outletistä ostettuja Teeman ja Kokon reputus/kakkoslaatu tuotteita joista en ole huomannut mitään vikoja, mutta eipä niin paljoa ala harmittamaan, jos sellainen rikkuu, kuin ihan priima!

    Eikä edullinen aina tarkoita huonoa. Mulla on yksinä luotto-jättimukeina Indiskan super halvat teemukit. Miljoona astianpesukone keikkaa, miljoonat lattet ja piparminttu teet niistä juotu, monta kertaa kolahtaneetkin. Aina vain ehjät ja siistit!

    Mukit on pahoja! Joka vuosi tulee uutta ihanaa mallia ja väriä.. kerran jo päätin luopua Muumi mukeista mutta ei päästy sillä kertaa yksimielisyyteen uusista mukeista ja ovat nuo Muumitkin tosi hauskoja...

    VastaaPoista