maanantai 13. elokuuta 2012

Kaupungilla


Lähdettiinkin lasten kanssa piiiiitkästä aikaa oikein keskustaan asti shoppailemaan! Erilaisia tarpeita oli kertynyt ja muutama asia hoidettavana. Aloitimme Kampista liikkumisen helppouden takia. Kampissahan on toisetkin hissit niiden "mamma hissien" lisäksi, joilla pääsee paljon nopeammin lastenhoito huoneeseen tai minnevaan. Ne ovat siis ne parkkihallista lähtevät hissit. 

Katselimme ensin läpi Kampin kolmannen kerroksen: Claes Ohlsonilta löytyi aivan ihana peltinen tee setti tytölle, tai äidille, mitenvain :-D. Polarn O Pyret liikkeessä piipahdimme myös mutta en uskalla ostaa talvi rukkasia tai pipoja ennen kuin katson mitä meillä jo on. BR Lelun jätimme tällä kertaa väliin koska lapset olisivat menneet siellä aivan tolaltaan. Pikkuväki ja Pompii liikkeestä katselimme pojalle välikausi kenkiä, keväiset alkavat olla selvästi pienet. En kuitenkaan raatsinut ostaa, sen verran kallis kauppa on. Plussaa erittäin ystävällisestä palvelusta! Kampin keskuksessa on myös kaksi uutta liikettä Du Pareil au Meme ja Kids Avenue. Ensin mainittu on yllättävän edullinen kauppa ollakseen butiikkimainen. Kids Avenue näytti aika kalliilta mutta ihania merkkejä siellä myytiin, kuten Girandolaa ja 3Pommesia. Oi joi! Sydän jäi sinne kyllä. Name Itissä piipahdettiin myös mutta tällä kertaa mukaan ei tarttunut mitään vaikka yleensä aina jotain perus leggaria tms. hommataan. 

Sitten suuntasimme Foorumiin ja siellä Kappikseen. Tytölle lähti kaksi perus neuletakkia, mansikan punainen ja musta. Hetken mielijohteesta myös hyväksi huomatut kuori housut, vanhat sellaiset ovat jo pienet. Jäljellä omassa koossa oli pinkkiä ja punaista. Kesä shortseja mansikkakuvioin ja ihania 50 lukuhenkisiä uimapukuja olisi saanut halvalla, mutta elokuussa ei enää osaa ostaa kesäjuttuja. Muoviset uima kassit ovat taas tulleet muotiin, muistan että mulla oli pinkki sellainen. Aikas hauskoja muttei tälläkertaa ostettu. Niin joo ja iloiset kirsikka pikkarit lähtivät kanssa mukaan. 
Neuletakki näyttää tässä pinkiltä mutta on oikeasti mansikan punainen 
Pyykkipoika Linnut Tigeristä

Sitten menimme H&M lasten liikkeeseen Aleksilla. Heti huomasin, että se "love to hate" tyyny oli livenä enemmänkin hate. Hopeinen tähti tuntui muoviselta ja hiostavalta. Olen aika herkkä materiaaleille, iho ei kestä tekokuituisimpia kankaita eikä toisaalta karkeaa villaa joten silittelen aina kankaat tarkkaan läpi. Merino villa ja silkki ja muut luonnonkuidut toimivat ja sitten pehmeä trikoo. Lapsena muistan miten inhosin niskassa kutittavia pesu ja koko lappuja. Olisipa kaikissa lasten vaatteissa painettu pesu ja koko tiedot vaatteen niskaan, kuten joissain Kappiksen vaatteissa.
Iso uninen kissa kaveri hyviin uniin

Ai niin huomattiin että Marimekko avaa Aleksin ja Stokkan kadun, Mikonkatu? kulmaan uuden liikkeen. Ikkunoissa oli varsinaiset väri iloittelu teippaukset, niitä katseli oikein mielikseen. Harmi että Marimekko on niin kallis ettei sieltä raski usein ostaa. Onhan toki Hertsikan tehtaanmyymälä ja Outletteja autoreissujen varsilla. Ostin 20 eurolla hienon Marimekko pikkulaukun tällaisesta Outletista taannoin, kyllä onnittelin itseäni vaikka pikkulaukun ei ollut hankinta listalla. 
Nalle pyykkipussi pääsi heti suosioon ja täytettiin kaikella kamalla

Hennekselle olimme menossa ostamaan pussilakanoita mutta en sitten uskaltanut kun en ollutkaan ihan varma oikeista mitoista. Sen sijaan lapset valitsivat turkoosin pehmo kissan ja karhu säilytyspussin. Koska en ole ennen käynyt tuolla sisustus osastolla minulle oli yllätys tuo "kortti"systeemi. Lapsia oli kova homma saada ymmärtämään että kortteja ei saa pitää vaan ne vaihdetaan kassalla. Turkoosin kissan koko hätkäytti koska olin kuvitellut että se on paljon pienempi. Kissa on nyt melkein kuin tyyny itsekin. Ja ne suden muotoiset ihkuttelemani säilytyskorit olivat pieniä, vähän vain kynätelinettä isompia. Aluslakanoita sain ostettua, niitä haeskelinkin ja onneksi olivat oikeaa kokoa. Lapsi ihastui pinkkiin glitter kissaan, onneksi sain mielenkiinnon ohjattua muualle. Oli se vaan sen verran mauton ;-D 

Aina välillä pysähdyttiin tankkaamaan ja pisulle. Kampin lastenhoito tiloissa vaihtui vaippa ja tyttö kävi minivessassa, välillä istuttiin puiston penkille banaanille. Ja lopuksi luvattu kahvila reissu, jossa syötiin korvapuustia ja mehua ja äipälle mahtava Latte-muki :-D. Tankkaaminen on A&O lasten kanssa kaupungilla ollessa.  Pojan äkäily ja tytön tahto raivari talttuivat pienellä verensokerin nostolla ja nassun putsailulla. Kiva reissu oli! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti